Кожна компанія в інтернеті прагне виділитися серед конкурентів і привернути увагу клієнтів. Зробити це можна завдяки привабливому дизайну сайту, який відіграє важливу роль у впізнаваності бренду на ринку та залученні аудиторії. Привабливий, ефектний дизайн — це не просто гарна картинка, а й один з важливих інструментів просування вашого бізнесу. Гарний сайт викликає у користувачів позитивні емоції, і саме емоційна складова має значний вплив на прийняття рішень.

Для чого варто замовляти привабливий дизайн сайту? Це допомагає компаніям:

  • Підвищити впізнаваність. У дизайні сайту втілені корпоративні кольори, шрифти, логотип компанії. Це дозволяє збільшити впізнаваність бренду та підвищити рівень довіри клієнтів.
  • Покращити користувацький досвід. Не лише зовнішній вигляд важливий. З добре спроєктованим сайтом користувачам легше взаємодіяти. Це дозволяє збільшити кількість повернень відвідувачів, покращити імідж компанії та підвищити продажі.
  • Збільшити конверсію. Завдяки зручному інтерфейсу процес купівлі стає більш зрозумілим та простим для відвідувачів. Це збільшує їхню готовність здійснювати покупки та, відповідно, конверсію.
  • Покращити SEO. Безпосередньо пошукові системи не бачать дизайн сайту та не оцінюють його красу, але під час ранжування оцінюють поведінкові, посилальні, текстові, комерційні та інші фактори, що, зокрема, пов’язані з дизайном. Продуманий дизайн сайту напряму впливає на поведінку користувачів і має відношення до ефективного SEO-просування, а отже, і до залучення клієнтів та зростання продажів.
  • Підкреслити конкурентні переваги. Привабливий дизайн може показати переваги компанії на ринку, де достатньо велика конкуренція. Це допомагає привернути більше відвідувачів, збільшити продажі та встановити контакт із цільовою аудиторією.

5 причин, чому варто замовляти дизайн сайту на фрилансі

Замовити дизайн сайту можна на фрилансі. Співпраця з фрилансерами має багато переваг, якщо порівняти зі студіями чи агентствами. Розглянемо 5 основних причин, чому варто замовити дизайн вебсайту саме на фрилансі:

1. Вигідна вартість послуг. Ви легко знайдете спеціалістів на фрилансі з різними ціновими пропозиціями та виберете того, хто найбільше підходить вам за бюджетом. Ціна — один з найбільш переконливих аргументів на користь замовлення дизайну сайту на фрилансі. Оплата послуг агентства чи компанії може бути значно вищою, ніж ціна фрилансера, оскільки останньому не потрібно платити за оренду офісу, заробітну плату іншим працівникам та супутні витрати, які зазвичай виникають у великих агентств.

2. Якість роботи. Перед тим, як вибрати певного фрилансера, ознайомтеся з його портфоліо та рейтингом і переконайтеся, що він має достатній досвід і знання, щоб виконати ваш проєкт. На сервісі працює багато талановитих та професійних дизайнерів з різним досвідом та експертизою в будь-якій сфері. Вони постійно вдосконалюють свої навички та мають більше можливостей для розвитку, оскільки працюють з різноплановими клієнтами й завданнями.

3. Індивідуальний підхід. Фрилансери зазвичай пропонують індивідуальний підхід до кожного проєкту, який виконують. Вони розуміють, що кожен бізнес має свої особливості, тому використовують ті дизайн-рішення, які будуть ефективними саме для вашого сайту. Виконавці також враховують, яку аудиторію ви хочете залучити на сайт та як досягти цієї мети.

4. Швидкі терміни виконання. Ще один вагомий аргумент на користь роботи з фрилансерами — можливість отримати готовий проєкт у коротший термін. Перед початком роботи ви обговорюєте терміни та фіксуєте їх в умовах проєкту. Фрилансери здебільшого мають гнучкий графік роботи, тому здатні швидше реагувати на зміни в завданні. Це забезпечує більш ефективну співпрацю. У випадку з великими агентствами терміни виконання можуть бути значно довшими, оскільки їх потрібно розподілити між кількома спеціалістами та враховувати їхні графіки роботи.

5. Легка комунікація та зручна співпраця. Замовник спілкується напряму з фрилансером, тому комунікація відбувається набагато швидше. Важливо також вчасно давати зворотний зв’язок та відповідати на питання фрилансера, щоб він міг виконати проєкт чітко в термін та відповідно до умов. Щоб співпрацювати на сервісі було ще зручніше, ви можете використовувати наш telegram-бот.

Сьогодні пропонуємо до вашої уваги кейс Альони Арутюнянтоп-1 серед фрилансерів у категорії «Дизайн сайтів». За 5 років роботи на сервісі Альона закрила майже 400 проєктів та співпрацювала з 255 замовниками. Дизайнерка розповідає про один зі своїх успішних кейсів — дизайн сайту з продажу ювелірних прикрас.

Про компанію

Бренд WRings (WeddingRingsStore) на ринку 3 роки. Компанія самостійно розробляє дизайн, виготовляє та продає унікальні ювелірні вироби ручної роботи зі стерлінгового срібла та золота для жінок і чоловіків.

ЦА: люди, які не хочуть звичайного і близькі з природою, оскільки основний мотив у дизайнах — це природа. Ринок продажу — США.

Сторінка компанії на Etsy.

Завдання

Замовник звернувся по допомогу у виправленні його сайту на Shopify. Раніше він замовив сайт у компанії з Харкова, але вийшло не зовсім те, що хотілося. Попередні розробники використовували певний шаблон і довгий час не могли як належить підключити функціонал сайту.

Було потрібне візуальне доопрацювання сайту, впровадження в Shopify і початкове налаштування SEO.

У замовника були такі вимоги:

  1. Сайт має бути конверсійним.
  2. Водночас мати приємний дизайн.
  3. Має бути зручна адаптивна версія.

Бюджет проєкту

Від 100 000 грн під ключ. Зараз ще триває робота над сайтом.

Реалізація

Під час роботи над проєктом виникли певні складнощі — дублювання назв підкатегорії, і, відповідно, некоректність роботи «хлібних крихт». Пофіксили це через JS.

Особливості реалізації завдання:

  • Створили індивідуальний UX/UI-дизайн сторінок під вимоги замовника та особливості платформи Shopify.
  • Дизайн адаптували під усі пристрої.
  • Інтегрували макети у Shopify: зробили верстку та адаптацію мега-меню.
  • Нетипова верстка карток колекцій зі зміною відображення на мобайлі. Нетиповість у тому, що картки стоять не в одному рядку, бо в рамках Shopify це технічно не реалізовується. Тому кілька годин пішло на те, щоб на версії ПК піднімати якийсь елемент, а на мобайлі пізніше віднімати ці падинги, щоб коли картки адаптувались, не було відступів після другого (середнього) блоку колекції.
  • Побудова складного механізму роботи з товаром: розробка персоналізації товарів + використання метаполів.
  • Пропрацювання SEO-сторони сайту (canonicals, meta, H1-H6, виправлення помилок індексації через фільтрацію та пагінацію сторінок).
  • Реалізація різних макетів каталогу для різних категорій (суб/суб-суб колекції перемикачами, фільтри-кнопки над товарами, звичайні фільтри).
  • Розробка сторінок-гайдів. Зараз робота над сайтом ще триває, тому результат можна буде побачити вже після завершення, коли буде візуал та параметри розмірів каблучок. Ідея в тому, щоб поділити всі каблучки-печатки на 3 чи 4 розміри та реалізувати фільтр з картинкою з вибору розміру.

    Фільтри кнопками розташовані над самими колекціями — це сам собою цікавий UX-інструмент. Складність полягала в тому, що в темі банально не було фільтрів. і додатки фільтрів вона не вміла розпізнавати. Тому довелось її дописувати.

Результат

Спочатку створили таку версію дизайну, врахувавши всі вимоги замовника. Клієнту сподобався дизайн сайту, зокрема:

  1. Вибір колірної гами під логотип.
  2. Підбір грамотної структури.
  3. Оформлення банерів.

Пізніше сторінка була змінена — в подальших доопрацюваннях від SEO.

Головна сторінка:

Розділ «Бестселери»:

Розділ «Каблучки для заручин»:

Розділ «Каблучки-печатки»:

Висновки

Привабливий дизайн сайту важливий для будь-якої компанії, яка прагне збільшити свою клієнтську базу та підвищити прибуток. Бізнес, що інвестує в розробку зручного та естетичного дизайну сайту, збільшує шанси залучити нових клієнтів та зберегти старих. Привабливий дизайн створює позитивне враження про бренд, допомагає привернути увагу клієнтів та збільшити час, який вони проводять на сайті. У майбутньому зростає вірогідність того, що клієнти повертатимуться на сайт, що забезпечує стабільність розвитку бізнесу.

Потрібен привабливий дизайн сайту, який приверне увагу аудиторії та допоможе просувати ваші товари чи послуги на ринку? Відкрийте проєкт на Freelancehunt, і наші фрилансери втілять будь-яку креативну ідею!