Tetiana Sevriuk
Zaproponuj Tetiana pracę nad swoim kolejnym zleceniem.
Ranking
Poziom znajomości języków obcych
Umiejętności i kwalifikacje
Grafiki, audio i wideo
-
Usługi lektora
od 166 PLN za godzinę
Tłumaczenia
-
Język ukraiński
od 124 PLN za 1000 znaków
-
Tłumaczenie tekstów
Praca z tekstami
-
Edycja i korekta tekstu
od 166 PLN za 1000 znaków
-
Pisanie scenariuszy
od 248 PLN za projekt
-
Przepisywanie tekstów (rewright)
-
Wiersze, piosenki, proza
od 248 PLN za za sztukę
Portfolio
-
Scenariusz i prezentacja wydarzenia edukacyjnego-requiem „Ukłońmy się rodowi”
Pisanie scenariuszyTo całkowicie autorska uroczystość-rekwiem, przeprowadzona w roku szkolnym 2017–2018. Poświęcona szesnastu bohaterom naszej wsi Nowokiwka — sześciu żołnierzom-wojskom i czternastu obrońcom Ukrainy, uczestnikom ATO. Główna uwaga wydarzenia skupiała się na matkach, żonach i siostrach tych żołnierzy, które odprowadzały ich na wojnę i z nadzieją czekały na powrót.
Głównymi gośćmi były właśnie te kobiety. Wydarzenie składało się ze scenariusza literackiego, autorskich wierszy, numerów muzycznych, materiałów wideo oraz prezentacji multimedialnej, która towarzyszyła całemu wieczorowi. Wzięli w nim udział dyrektor szkoły, sołtys wsi, uczestnik ATO — jeden z bohaterów, który będąc na urlopie, wykonał autorską piosenkę na gitarze, poświęconą własnej matce. Wystąpiły także same matki bohaterów. Córka innego żołnierza ATO przeczytała fragment „Mój tata — bohater”, uczniowie klasy 6 wykonali piosenkę „Dla ciebie, moja mamo”, zabrzmiał wiersz „Modlitwa za Ukrainę”, a zastępca dyrektora szkoły wykonała wzruszającą piosenkę o mamie.
… Wszystkie emocjonalne wystąpienia odbywały się na tle slajdów prezentacji multimedialnej z portretami, zdjęciami i krótkimi historiami życia każdego z bohaterów. Pod koniec wieczoru wielu obecnych nie powstrzymało łez. Mnie, jako organizatora wydarzenia, obejmowano i dziękowano za serdeczność i siłę tego wieczoru.
Praca demonstruje umiejętności redagowania literackiego, budowania scenariusza, tworzenia materiałów multimedialnych, głębokie emocjonalne odczucie tematu, doświadczenie w organizacji wydarzeń publicznych oraz szczerą szacunek dla obrońców Ukrainy i ich rodzin.
-
166 PLN Fragment mini-podręcznika z rozwoju spójnego mówienia (klasa 5)
Tłumaczenie tekstówMateriał edukacyjny autorstwa, stworzony zgodnie z nowym programem z przedmiotu "Światowa literatura" dla klasy 5. Praca zawiera przemyślane ćwiczenia rozwijające spójne wypowiedzi — na poziomie reprodukcyjnym, konstruktywnym i twórczym. Demonstruje umiejętność strukturyzowania treści, formułowania logicznie zbudowanych zadań, uwzględniania wieku uczniów, a także biegłości w języku ukraińskim na wysokim poziomie.
Szkic podręcznika został napisany w języku rosyjskim, ponieważ cała moja twórcza wyobraźnia i intuicja językowa kształtowały się właśnie w tym języku. Jednakże, na żądanie administracji i zgodnie ze zmianami w polityce językowej placówki, materiał został przeze mnie przetłumaczony na język ukraiński. Od tego czasu prowadzę zajęcia wyłącznie w języku państwowym.
… Ten podręcznik poświęcony jest nauce twórczości światowych i rosyjskich pisarzy oraz poetów, ale wszystkie teksty, zadania i wyjaśnienia zostały napisane przeze mnie w języku ukraińskim. Mają one charakter interaktywny, kreatywny i niestandardowy.
Materiał został napisany osobiście przeze mnie jako nauczyciela światowej (zagranicznej) literatury z wieloletnim doświadczeniem, dyplomowanego specjalisty z języka i literatury rosyjskiej. Ten podręcznik jest przykładem mojej pracy redakcyjnej i autorskiej, która może być przydatna jako fragment tłumaczenia, redakcji, pedagogicznego opracowania.
-
66 PLN Przykład tłumaczenia i korekty edytorskiej (MAN)
Tłumaczenie tekstówFragment mojej pracy naukowo-badawczej (МАН), przetłumaczony z rosyjskiego na ukraiński i stylistycznie zredagowany. Praca demonstruje poziom znajomości języka, wyczucie stylu, logikę budowy tekstu i szacunek dla myśli autorskiej.
Aktywność
| Ostatnie oferty 1 | Budżet | Dodana | Terminy | Oferta | |
|---|---|---|---|---|---|
|
Automatyczne tłumaczenie plików PDF
124 PLN
|